اشتراک کنندگان نشست ترکیه میگویند که نشستهای دوحه تا اکنون روندی بوده که سازمان ملل و کشورهای جهان تلاش دارند تا به صورت یکطرفه با طالبان تعامل کنند.
به گزارش انصار، آنان روز گذشته، با نشر اعلامیهای در پایان نشست "بررسی روند دوحه" گفته اند که روحیه حاکم در نشستهای دوحه تا اکنون تعامل یکجانبه با حکومت طالبان بوده است و مردم افغانستان که طرف اصلی هستند، در هیچ گوشهای از میز گفتگو حضور نداشتهاند.
در اعلامیه، پیشنهاد شده: "لذا پیشنهاد میگردد تا زمینهی حضور معنیدار مردم افغانستان اعم از جریانهای سیاسی، نهادهای اکادمیک و فعالین مدنی و زنان فراهم گردد."
بر بنیاد اعلامیه، حضور معنیدار نمایندگان جامعهی مدنی افغانستان در این نشستها برای طرح مطالبات مردم این کشور بدون هراس از طالبان بهعنوان "یک مساله" مطرح است و معیار و شرایط انتخاب نمایندگان و میکانیزمهای پاسخگویی آنها نیز باید مشخص شود.
اشتراک کنندگان نشست ترکیه تاکید کرده که سازمان ملل متحد باید بر اساس قطعنامهی 2721 شورای امنیت این سازمان، نماینده ویژه برای افغانستان تعیین کند و در ایجاد گروه تماس توازن منطقهای و بینالمللی درنظر گرفته شود.
آنان همچنین گفته اند که سازمان ملل باید یک "دیالوگ ملی" در افغانستان بهعنوان یکی از راههای عبور از بحران کنونی راه اندازی کند.
گفتنی است که کنفرانس "بررسی روند دوحه" برای دو روز در شهر انقره ترکیه برگزار شده بود.
این نشست از سوی مرکز تحقیقاتی "مرکز پژوهشی و پالیسی لاجورد یولی" و با اشتراک؛ نصیراحمد اندیشه نماینده افغانستان در جینوا، شاهگل رضایی، راحله دوستم و فیضالله ذکی از اعضای پیشین شورای ملی افغانستان، برگزار شده بود.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/31973